Lente in de WAR

Het was een heerlijke dag op de “Lente in de WAR” festival in Amersfoort gisteren. We hebben erg genoten van het zonnetje. De WAR is een bijzondere locatie in Amersfoort met veel toekomstgerichte initiatieven, sociale projecten en duurzaamheidsdenkers. Zeer inspirerend. … Lees verder →

Gratis workshop duurzaam eten – Frisdranken Fermenteren – 18 maart

Fermenteren is trendy. In kookprogramma’s en week-end bijlages worden “verrot lekkere” gerechten bereid door verschillende soorten fermentatie. Zuurkool, kimchi, kefir, koffie, zwarte thee – allemaal gefermenteerde producten. We weten steeds meer over hoe goed deze levende voedingsmiddelen voor ons zijn … Lees verder →

Echt kastanjetijd!

We hebben de kastanjeworkshop op 15 oktober voortreffelijk getroffen. Veel over de verschillende tamme kastanjes gesproken, verschillende bereidwijzen geproefd en we gingen met z’n allen naar de bossen zodat iedereen zelf kon rapen. Iedere boom heeft haar eigen ritme, waardoor … Lees verder →

De slaboom is bijna beroemd?

Gisteren was het thema bij de ledenavond van de bank “Duurzaam eten en proeven” – een smaak-experience. Goran was er om meer te vertellen over onze activiteiten en had een paar slabomen mee – bomen met eetbaar blad. De hooftspreker … Lees verder →