Lekker Lokaal Soesters Vlees

De workshop op 23 april over Duurzaam Eten had als thema “Duurzaam Vlees”. We gingen op bezoek bij boer André van der Dorresteijn op Insingerstraat. Hij is één van de kleinschaligere vleesveeboeren in Nederland. De koeien grazen extensief op weilanden rondom Soest de hele zomer. Het is een echt familiebedrijf waar iedereen meehelpt op haar/zijn manier.

De koeien zijn Blondes d’Aquitaine, een robuust en rustig ras, die relatief makkelijk kalveren en bij elkaar blijven. De stieren Joost en Jupiter zijn indrukwekkend groot, en verbazingwekkend rustig.

In juni kunnen we weer rundvlees kopen rechtstreeks van de boer. Als je een vleespakket wilt kopen, neem graag contact op met André op 06 51180889!

André vertelt over zijn boederij en de veranderingen.
André vertelt over zijn boederij en de veranderingen, hoe de koeien het steeds beter hebben en hoe het steeds ingewikkelder wordt met wet/regelgeving.

 

In juni gaat de koe in het midden, die naar ons kijkt, geslacht worden.
In juni gaat de koe in het midden, die naar ons kijkt, geslacht worden.

 

André vertelt over de nieuwe fosfaatregels en de nodige administratie.
André vertelt over de nieuwe fosfaatregels en de nodige administratie.
Nieuwe stier: Joost van de Woestehoeve - misschien de liefste vader ooit?
Nieuwe stier: Joost van de Woestehoeve – misschien de liefste vader ooit?

 

Het is nog niet een biologische boerderij, op sommige van de weilanden worden (on)kruiden bestreden met chemische middelen. Het is een kwestie van genoeg grasgroei zodat er genoeg groeit voor de koeien – en het dilemma rondom kosten en opbrengsten. Het vleesprijs is nog veel te laag…

Share