Cursus moestuinieren voor beginners: – Uitgesteld!

Wil je beginnen met een (kleine) moestuin? In deze IVN-cursus helpen we volwassenen een eigen moestuin aan te leggen en te onderhouden. Of het nu in je achtertuin is, in de volkstuin of zelfs op het balkon. We werken daarbij samen met de natuur. Deze korte cursus wordt gegeven door twee vrijwilligers van IVN-Eemland, Harry van de Deijssel en Wim Kok. Aan de orde komen o.a. de gereedschappen, het verbeteren van de grondkwaliteit, het kiezen van de planten en de werkzaamheden in de moestuin door het jaar heen. De cursus is theoretisch, aangevuld met praktische oefeningen. Een cursusboekje van IVN wordt ter plekke verstrekt.

Waar? De locatie is de Kinderboerderij de Veenweide aan het Vedelaarpad (wijk Overhees) in Soest. Daar is binnenruimte, maar ook een fruitpark, een kas en een nieuwe moestuin.

Wanneer en hoe laat?.. misschien volgend jaar…

Kosten? We vragen een kleine bijdrage van €10,-. Koffie en thee is inbegrepen.

Hoe aanmelden? Stuur een email naar duurzaamheid@ivn-eemland.nl en vermeld je voor- en achternaam, je volledige adres en telefoonnummer. Vermeld ook of je al (enige) ervaring hebt met moestuinen of nog niet. Je ontvangt een bevestigingsmail met een bankrekeningnummer van IVN-Eemland. Na overmaking van €10,- is je aanmelding definitief.
Wellicht tot ziens!

Hier in de moestuin van de Veenweide worden groenten geteeld

Kijk ook op de NPO5-video met Wim Kok – “Mister Moestuin”:

Share