Als je mee wil werken met bomen planten voor de grootste voedselbos van Nederland – kom dan op 6 en 13 december. Onder leiding van Xavier San Giorgi (www.foodforestry.nl) gaan we honderden fruit-, noten- en steun-bomen planten op het landgoed van Hans en Saskia.
Voor meer informatie, kijk op: https://www.facebook.com/oostwaard/
Aanmelden op VoedselbosOostwaard@gmail.com
Als je mee wil werken met bomen planten voor de grootste voedselbos van Nederland – kom dan op 6 en 13 december. Onder leiding van Xavier San Giorgi (www.foodforestry.nl) gaan we honderden fruit-, noten- en steun-bomen planten op het landgoed van Hans en Saskia.
Voor meer informatie, kijk op: https://www.facebook.com/oostwaard/
Aanmelden op VoedselbosOostwaard@gmail.com
In de winter laten we de tuin rustig bijkomen. Wij genieten dan van goed bewaarde lekkernijen van de oogsttijd.
Het is een tijd voor ons ook om te rusten en nieuwe plannen te trekken voor het nieuwe jaar.
Wij gaan proeven naar verschillende drankjes en zelf meenemen om thuis te brouwen:
- Ginger ale
- Water kefir
- Kombucha
En, uiteraard, de klassieke sauerkraut/zuurkool/kimchi gaan we maken en proeven.
Ik raad aan om een paar glazen potten met deksel mee te nemen, zodat je levende kweek-culturen mee kan neemen om thuis verder te borrelen. Ook een schone “grolsch”-type fles is raadzaam. Als je een eigen “cultuur” hebt die je wilt delen, neem graag mee!
Kom ook gisten! – aanmelden op info@eetbaarSoest.nl
We gaan berkensap tappen van de grote berken in de Veenweide.
Berkensap is de lente-toestroom van de sap. De wortels van de berk zuigen honderden liters water per dag omhoog in de kroon, en suikers komen terug. Door de sap te tappen krijgen we liters van boom-verschoond drank. Het is niet echt zoet, meer een soort fris water/maaltijdsdrankje.
De meest populaire bomen om te tappen zijn de suiker-esdoorns (sugar maple) die in Noord Amerika op grote schaal worden getapt. Het is mogelijk om jaarlijks duurzaam te tappen, mits het schoon gebeurt, en alleen in de vroege lente.
Wij hebben geen suiker-esdoorn nog staan, maar misschien een dag…
Berkensap heeft een aura van gezondheid en oerkracht, maar voor zover wij weten is het nog niet duidelijk onderzocht. Misschien weet jij meer?
Het is weer-gevoelig, dus kijk op de site voor meer informatie. Als het vriest moeten we het uitstellen…
Kom ook sap tappen! – aanmelden op info@eetbaarSoest.nl
Bericht van ons vriend, boer André:
Hallo, We hebben dinsdag 15 november weer vlees pakketten. Het vlees is verpakt per vleessoort en word aangegeven met een sticker, zodat u de hoeveelheid van uw portie naar wens in kunt vriezen. De kosten voor een pakket van ±12,5kg bedraagt €10,50 per kilo en voor een pakket van ±25kg €9,50 per kilo. Er is ook een optie voor 30 hamburgers, gekruid of gekruid gepaneerd, op een schaal. De schaal kan je gemakkelijk invriezen om het aantal gewenste hamburgers per keer er af te halen. De kosten bedragen €30 per schaal. Verder is er nog een optie op 2,5kg saucijs/braadworst. Dit kost €8 per kilo. Als u speciale wensen heeft voor de samenstelling van uw pakket, laat het dan weten. Met vriendelijke groet, André van Dorresteijn
Bel André op 06 51180889 om een pakket te bestellen!