Calendar

Share
dec
17
za
Workshop Wintergroenten @ Duurzaamheidscentrum de Veenweide
dec 17 @ 14:00 – 17:00

We gaan wintergroenten eten en bespreken.

Wintergroenten? Ja – vers en lekker tot diep in de winter. Denk aan boerenkool, aardperen, pastinaak in de moestuin en kiemgroente binnen! Spinazie, veldsla en rucola doet het ook goed, zolang het niet vriest.

 

Zelfs de slaboom kan vers blad geven tot diep in november.

Slaboom in november (winterlinde) - heerlijk vers blad als je op tijd snoeit!
Slaboom in november (winterlinde) – heerlijk vers blad als je op tijd snoeit!

 

Wat zijn jouw favoriete wintergroenten?

Matthijs lievelingsgroenten in de donkere maanden zijn: Aardappelen, Aardperen, Andijvie, Groene selderij, Knolselderij, Paddenstoelen, Pastinaak, Pompoen, Prei, Raap, Rammenas, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Schorseneren, Spruiten, Uien, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortelen…

Deze workshop is een samenwerking tussen EetbaarSoest en IVN Eemland Duurzaamheidsgroep. Gratis voor jong en oud. Laat graag weten of je komt op:

2015-03-19 22_11_59-Nieuw bericht toevoegen ‹ Eetbaar Soest — WordPress

Share
nov
18
za
Gratis Workshop – Duurzaam Eten – Hazelnoten @ Duurzaamheidscentrum de Veenweide
nov 18 @ 14:00 – 16:00

Welkom op een gratis workshop over hazelnoten en hazelaars in Duurzaamheidscentrum de Veenweide.

Om 14 uur gaan we de Pluktuin in om een paar nieuwe hazelaars te planten, en een oude hazelaar snoeien.

We gaan kijken naar de verschillen tussen geselecteerde rassen en de wilde hazelaars, qua groei en vooral qua notengrootte.

Wilde hazelnoot (links) en selectie cultivar “Webb’s Prize Cob” (rechts).

 

Deze workshop is een samenwerking tussen EetbaarSoest en IVN Eemland Duurzaamheidsgroep. Gratis voor jong en oud. Laat graag weten of je komt op:

2015-03-19 22_11_59-Nieuw bericht toevoegen ‹ Eetbaar Soest — WordPress

Share
mrt
16
za
Moestuinbakken – Gratis workshop @ Duurzaamheidscentrum de Veenweide
mrt 16 @ 15:00 – 16:30

Welkom op een gratis workshop / meewerkmiddag over moestuinbakken.

We hebben moestuinbakken getimmerd voor de nieuwe deel van de Pluktuin – waar de buurtmoestuin komt. Deze zaterdag middag gaan we de bakken klaarmaken voor de eerste zaaibeurt. Houtsnippers en tuinaarde en compost met de kruiwagen, en dan kunnen we misschien ook zaaien.

Wim, de tuinmeester, geeft een rondleiding over de teeltplan en hoe ze het gaan aanpakken. Allemaal goede tips voor jouw eigen moestuin!

Fruitbomen aan de noordkant van de nieuwe moestuin.

Moestuinbakken hebben voor en nadelen. De grootste voordeel is dat het duidelijk is waar je mag lopen en waar niet. Dan blijft de aarde waar de groente groeit lekker rul. De grootste nadeel voor de groenten is dat het droger is in de bakken dan als je rechtstreeks in de grond teelt. En het is natuurlijk een extra kostenpost om hout te halen…

Moestuinbakken van douglasspar gaan jaren mee. Hier komen de tuinbonen uit de grond!
Een moestuinbak vol met rucolasla en snijbiet.
Rucola en snijbiet in november 2018. De oogstseizoen is best lang ook buiten.

Deze workshop is een samenwerking tussen EetbaarSoest en IVN Eemland Duurzaamheidsgroep. Gratis voor jong en oud. Laat graag weten of je komt op:

2015-03-19 22_11_59-Nieuw bericht toevoegen ‹ Eetbaar Soest — WordPress

Share