Innovatiebronze naar Soest

Posted by

Wij hebben de bronze medaille naar Soest gehaald van de Ekoland Innovatieprijs 2019. Joop en Corine Wantenaar runnen de eerste biologische boerderij in Soest en doen het met heel veel diversiteit. Göran (stichting Trees for Peace) heeft meegeholpen met de walnotenbomenrijen tussen de koeien en Julius staat voor de toekomst!

De andere prijswinnaars zijn ook waanzinnig goed bezig. Vooral vind ik Louis Dolmans enorm inspirerend. Hij is op zijn 58ste begonnen met boeren, en runt een financieel gezond en ecologisch supergezond bedrijf net ten noorden van Nijmegen – Doornik Natuurakkers. Louis heeft ook Mark Shepard naar Nederland toe gehaald om de basis te leggen voor “agroforestry” in de VanAkkerNaarBos beweging. Mark Shepard is een van de wereldkampioenen op dit gebied.