Op de buis / RTV Utrecht

Posted by

Op 9 december waren wij te zien in de uitzending van “Keuken van Utrecht”.

Emina en Göran proeven de vijgen van Boomgaard Soestdijk.

Emina en haar filmcrew kwamen op bezoek op onze boomplantdag op 22 november, toen we 40 fruit- en notenbomen en 40 bessenstruiken plantten. Het was een heel mooie dag in de boomgaard met vrienden en familie!

Wij hebben een lang gesprek gehad over duurzaam eten, en waarom bomen zo belangrijk zijn. (Enkele minuten daarvan kwamen in de uitzending…)

Bomen met eetbare vruchten zijn geweldig, omdat ze alle ecologische functies doen als andere bomen, én de vraag naar industriële landbouw een beetje verkleint. Notenbomen bieden habitat voor insecten, vangen CO2 uit de lucht, geven gezond voedsel én vermijden gifmaisakkers voor fabrieksvarkens.