Remko Kuipers – Oergezond – juni 2018

Gezondheid is een groot goed. Voor jezelf, voor je gezin en voor het maatschappij. De gemiddelde gezonde levensduur (hoe lang een gemiddelde nederlander leeft zonder chronische ziektes) wordt elk jaar korter.
Ik las dit voor het eerst in een artikel van Remko Kuipers, en vond het verrassend en verontrustend. Remko hielp me de situatie te begrijpen en gaf meteen een link naar de brondata.
Het past helaas in het plaatje van het onderzoek van Gerben Hulsegge van Doetinchem – “Iedere generatie wordt dikker en ongezonder”, zoals het in de Trouw werd beschreven.

 

Remko Kuipers (Foto van AncestralHealth.nl)

Remko Kuipers is arts, onderzoeker, auteur en spreker op het gebied van gezondheid, voeding en leefstijl. Als cardioloog in opleiding ziet hij dagelijks mensen die ongezond leven en die na een hartaanval, op een brancard binnen worden gereden. Een steeds grotere groep leeft met onnodige ziektes zoals diabetes type 2 door overgewicht en hartvalen.

Remko heeft twee boeken voor het grote publiek geschreven: “Het Oerdieet” en “Oergezond”. Ik kan deze boeken echt aanbevelen, en het was met hoog gespannen verwachtingen dat ik in Haarlem Remko ontmoette voor deze interview.

De eerste boek, vol met referenties naar wetenschappelijke artikels en een uitgebreide evolutionaire achtergrond.
Het tweede boek – met voeding én bewegingsadvies. Ook met tips voor gedragsverandering.

Lees meer op RemkoKuipers.com: daar kun je zijn boeken kopen, en zijn lezingen volgen. Wellicht komt hij binnenkort in de buurt van jou?
(morgen 29 juni 2018 in de Charlottehoeve in Soest)

De opname is buiten, in de lunchpauze, en je hoort goed een heleboel gezelligheid in de achtergrond. Geniet ervan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *