Gratis workshop duurzaam eten – Frisdranken Fermenteren – 18 maart

Fermenteren is trendy. In kookprogramma’s en week-end bijlages worden “verrot lekkere” gerechten bereid door verschillende soorten fermentatie. Zuurkool, kimchi, kefir, koffie, zwarte thee – allemaal gefermenteerde producten.

We weten steeds meer over hoe goed deze levende voedingsmiddelen voor ons zijn (o.a. dankzij Giulia Enders en De mooie voedselmachine).

Wij gaan vier verschillende soorten gefermenteerde drankjes maken in twee categoriën:

2017-03-18 Workshop Drankjes Fermenteren

  • Ginger Ale & Cider – vooral gisten
  • Kombucha & Water Kefir – combinatie van gisten en bacteriën
Cider en Ginger ale (achter), kombucha en water kefir (voor)
Natuurlijk fermenterende gemberdrank – prikkelende ginger ale!

 

Deze workshop is een samenwerking tussen EetbaarSoest en IVN Eemland Duurzaamheidsgroep. Gratis voor jong en oud. Laat graag weten of je komt op:

2015-03-19 22_11_59-Nieuw bericht toevoegen ‹ Eetbaar Soest — WordPress

Share