We beginnen om 14 uur op 30 mei met de eerste workshop in EetbaarSoest, bij Marijke en Goran op Gerrit van der Veenstraat 67. We zijn om een uur of 16 klaar. Aanmelden: info at eetbaarSoest.nl.
We beginnen met een basis cursus natuurlijk fermenteren. We gaan ginger ale maken, zelfgemakte zuurkool proeven en kombucha drinken. Misschien ook een sneetje zuurdesembrood.
Fermentatie is een verzamelnaam van veel biologische processen die voedsel veranderd. Microorganismen die ons helpen om meer waardevolle stoffen uit ons eten te halen, en om het langer te kunnen bewaren. Fermentatie maakt ook nog het eten lekkerder. Veel traditioneel voedsel krijgt zijn bijzondere smaak dankzij fermentatie – denk aan salami, yoghurt, wijn, bier, brood, kaas, koffie en thee.
Er zijn aanwijzingen dat het eten van levende microorganismen ook nog de gezondheid bevorderd, omdat de darmflora (fauna?) wordt bijgevuld met nieuwe soorten. (Probiotics and their fermented food products are beneficial to health, Parvez et al., Journal of Applied Microbiology 2006)
Welkom!