Kastanjeseizoen!

Tamme kastanjes, gepoft in de oven, geeft een heerlijk herfstsfeer in huis! Gelukkig groeit er in Soest best wel veel tamme kastanjebomen (Castanea sativa) verspreid over ons dorp en de bossen omheen.

IMG_3086

Kastanjebomen bij Chalonhof. Nu rijp!
Kastanjebomen bij Chalonhof. Nu rijp!

Pluktips:

  • Pluk van de grond. De noten vallen naar beneden als ze eetrijp zijn.
  • De eerste week komen “lege” bolsters. Als de noten heel klein zijn – kom volgende week terug.
  • Handschoenen aan om de bolsters te plukken ende noten uit te pulken.
  • Harde wind in de nacht? – Loop langs in de ochtend!

Kooktips:

  • Insnijden in het bruine schil, 10-15 mm
  • Roosteren in de oven, 200 graden, 10 minuten ongeveer. Proef om te kijken of de smaak goed is, misschien moeten ze iets langer.

We hebben een aantal van de tamme kastanjebomen in Soest op de kaart gezet voor iedereen te plukken:
http://plukdestad.nl/kaart.html

2015-10-14 21-47-58_kastanjekaart

Tamme kastanje op Korte Bergstraat
Tamme kastanje op Korte Bergstraat
Share