Vedelaarpad 53
3766 CM Soest
Nederland
Fermenteren is trendy. In kookprogramma’s en week-end bijlages worden “verrot lekkere” gerechten bereid door verschillende soorten fermentatie. Zuurkool, kimchi, kefir, koffie, zwarte thee – allemaal gefermenteerde producten.
We weten steeds meer over hoe goed deze levende voedingsmiddelen voor ons zijn (o.a. dankzij Giulia Enders en De mooie voedselmachine).
Wij gaan vier verschillende soorten gefermenteerde drankjes maken in twee categoriën:
- Ginger Ale & Cider – vooral gisten
- Kombucha & Water Kefir – combinatie van gisten en bacteriën
Misschien kunnen we ook na afloop een aantal walnotenbomen planten – voordat de plantseizoen af is.
Een handjevol noten per dag, zo worden we geadviseerd in de nieuwe Schijf van Vijf. Daarom is het belangrijk dat we meer noten verbouwen in de buurt. In ons klimaat zijn hazelnoten, walnoten, hickory/pecan noten geschikt.
Deze keer gaan we walnotenbomen planten, als alles goed uitpakt.
Deze workshop is een samenwerking tussen EetbaarSoest en IVN Eemland Duurzaamheidsgroep. Gratis voor jong en oud. Laat graag weten of je komt op: